Публикация

Последно предупреждение за уволнение на директора на ЦСМП – София и София-област д-р Георги Гелев

Причината е разследване на Нова телевизия, което разкри, че линейки пътуват стотици километри, за да зареждат от една определена бензиностанция


Министърът на здравеопазването Петър Москов издаде заповед за последно предупреждение за уволнение на директора на ЦСМП – София и София-област д-р Георги Гелев заради недостатъчно упражнен контрол. Това съобщиха от МЗ. Причината е разследване на Нова телевизия, което разкри, че линейки пътуват стотици километри, за да зареждат от една определена бензиностанция.

Министърът нареди още д-р Гелев да предприеме действия за прекратяване на действащия договор за доставка на горива и второ, в срок от 14 дни д-р Гелев да предприеме необходимите действия, за да осигури редовно зареждане на санитарните автомобили на ЦСМП- София и София-област на територията на съответните общини.

Министър Петър Москов нареди на Дирекцията за нормативно регулиране и обществени поръчки да се подготви проект за изменение на Постановление №385 от 30.12.2015 г. на Министерски съвет и включване на ЦСМП и другите второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министъра на здравеопазването в рамковите споразумения за доставка на автомобилно гориво.

Междувременно, вече тече проверка от инспектората на всички обществени поръчки на всички 145 второстепенни изпълнители към МЗ.

Коментари