Публикация

Излезе SELECTA MEDICAMENTORUM - справочник за лекари, фармацевти и стоматолози

Това е второ основно преработено издание на лекарствения справочник, съставен и редактиран от доц. д-р Иван Ламбев


Излезе второто, основно преработено издание на лекарствения справочник SELECTA MEDICAMENTORUM, съставен и редактиран от доц. д-р Иван Ламбев, дм, от катедра "Фармакология и токсикология", на МФ към МУ София.

Справочникът представя синтезирано синтезирано:

  • лекарствените продукти, регистрирани у нас към 31.10.2015 г., включително и тези, посочени в позитивните списъци;
  • лекарства, регистрирани от ЕМА, а в отделни случаи и от FDA;
  • хомеопатични продукти (ХПП);
  • фитопродукти;
  • хранителни добавки и други биологично активни добавки.

Общият им брой надхвърля 6000 отделни продукта. Справочникът е 1080 страници, формат A5.

Препаратите в SELECTA MEDICAMENTORUM са представени съгласно анатомо-терапевтично-химичната класификация на лекарствата на СЗО. Приоритетно са описани лекарства, прилагани в комплексната терапия на социалнозначимите заболявания. Статиите на отделните препарати са разработени в съответствие със съвременните фармакологични и фармакотерапевтични стандарти и европейските принципи за добра клинична практика, като включват и търговските наименования на производителите им, регистрираните лекарствени форми, фармакотерапевтичните им характеристики, лекарствени взаимодействия, нежелани реакции и/или противопоказания, предпазни мерки. За всяка фармакотерапевтична група са дадени указания, улесняващи рационалния избор на подходящия препарат.

Използвани са: фармацевтични справочници на фирмите производители, лакерствена информация, публикувана от производителите в специализирани медицински интернет сайтове, както и най-актуалните фармацевтични и медицински литературни източници. Новото издание е конфигурирано в информационни масиви по АТС код, осигуряващ лесен алтернативен избор на оптимален лекарствен продукт. Създаден е азбучен индекс за бърз достъп до всеки препарат и в този си вид справочникът е ценно помагало за практикуващите лекари - специалисти и GP, фармацевти в аптечната мрежа и дентални медици, което гарантира сигурност в ефективното лечение на пациентите.

Справочникът се разпространява в книжарниците за медицинска литература. Може да се поръча на 0888/815 608; 0882/430 795 или на www.ibourl.net/apnr. Безплатна доставка за София, а за страната по куриер с наложен платеж.

Коментари