Публикация

Зрителски коментари хвалят и критикуват сериала

Ето какво споделят хората във фейсбук и в писма до електронната ни поща


Christina Kasparyan: 

Би трябвало да е художествена измислица, но не е. Толкова са реални ситуациите, че си е направо reality! Кога ли лекарското съсловие ще се "самосезира" и ще нададе вой до небесата.

Vlada Vladova‎:

Серията  със санитара, правещ се на лекар беше много слаба.Изиграна е като в самодеен театър. Сюжета на филма е интересен от самата завръзка, но много неща в сериала са пресилени, лекарите пак са показани като долно племе, а то не е така!

д-р Светозар Гъмзов:

Все пак това е художествено произведение. Нека простим на актьори и режисьори и неправилното използване и произношение на термините. Все пак е първо такова по наша телевизия. В България не е много модерно лекари да са герои на позитивни художествени творби. Но, благодаря на авторите! А за оплювателството ....е все пак сме в страната на Бай Ганю и Андрешко..

Мария Шаркова:

Това, което единствено липсва на филма, е усещането, че става дума за голяма болница. През цялото време виждаме само няколко лекари, 3-4 сестри, няма я тази динамика, каквато действително има в многопрофилните болници. Тази сякаш е по-бутикова, частна болница с 1-2 отделения. Разбира се, казвам го от гледната точка на човек, работещ в голяма болница и свикнал с лудницата. И като казвам динамика, имам предвид динамиката на отношенията-многпластови, сложни, с много персонал.

Коментари

Добър сериал! Много актуален , но има още какво да се желае от артистите ,режисурата и постановката на сцените като цяло.

Слушайте, не очаквайте в един проект, замислен брилянтно, да се отбележи истинската българска простащина. Липсва ви лудницата от многопрофилните болници? Липсват ви кресливи и заядливи хора - лекари и пациенти, с които се срещате всеки ден по болниците? На мен не. Харесва ми,че се отделя внимание на всеки случай, че тези, които са учили и все още учат медицина, имат възможността да чуят нещо. Да видят какво означава да си лекар. Да видят пациентите как БИ трябвало да се държат. Цялата ганьовщина си я знаем и без да я гледаме по телевизията. Аз съм студент. Този сериал ме стимулира,вдъхновява и до някаква степен възпитава, като бъдещ медицински кадър. Благодаря ви,че създадохте ,,Откраднат живот''. И да отбележа, не съм фен на българските сериали. Никак даже. Е, за всяко нещо си има първи път,нали? :)

Мария Шаркова
24 мар 2016 00:38

Но идеята за "закриване на детското отделение" не беше представена добре. Така не се закриват отделения. Така не се прави по принцип. Да не говорим, че във всички държавни и общински болници има "нерентабилни" клиники/отделения: пулмологии, ендокринологии, защото пътеките са много евтини, но никой не ги закрива. Просто по тази логика трябва да останат само инвазивните кардиологии, хирургия и кардиохирургия. Отделно тази вечер имаше много пропуски в юридически аспект: 1. Няма ниво на компетентност на болница, какво остава то да зависи от наличието или липса на дадено отделение. 2. Няма регионален инспектор по токсикология, а национален и републикански консултант. 3. Принципалът не предоставя субсидии за заплати, а единствено средства за капиталови разходи. Моля, намерете колега да консултира филма, че правната страна издиша.

Мария Шаркова
24 мар 2016 00:28

Ние го гледаме с удоволствие, но да, малко е нереална обстановката за МБАЛ. Аз като работеща в огромна болница се забавлявам с неприсъщото търпение, спокойствие на персонала. Но сюжетът е много добър и си личи, че са се постарали да се консултират по основни въпроси.

Обстановката прилича на частна ,"бутикова " болница .Мноого чисто и почти безлюдно.Истинските болници у нас ,където се работи здраво и на загуба гарантирана от управляващите са същински кочини .Актьорите обаче са супер.Справят се отлично .Поздравления за актьорската игра .

Не знам защо хората забравят, че това все пак е филм, не е риалити. Мен ме хваща историята в него, много е интересна