Публикация

Пловдивските ротарианци дариха три животоспасяващи апарата на Клиниката по педиатрия

Средствата за закупуването на перфузорите са събрани на организирания през декември 2015 г. благотворителен коледен базар


Дарение от три перфузора получи Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги". Апаратите са предоставени от Ротари клуб Пловдив-Филипопол и техните младежки организации Ротаракт и Интеракт.

Проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката, обясни, че перфузорите са животоспасяващи апарати, които позволяват бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и др. Той благодари за направеното дарение и за това, че дарителите са избрали именно Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги". „Това е признание за нашата работа и съм щастлив от оказаното доверие“, каза още проф. Иванов.

Дарителите уточниха, че средствата за закупуването на перфузорите са събрани на организирания през декември 2015 г. благотворителен коледен базар, на който са се продавали ръчно изработени от членове на трите клуба артикули. В резултат на двудневния базар са събрани средствата за два апарата, но фирмата-производител се е присъединила към инициативата на младежите и е дарила трети. Един от приоритетите на Ротари Интернешънъл са именно проекти в областта на детското и майчиното здравеопазване, допълниха дарителите.

Коментари