Публикация

​Агнешка плешка в бира на фурна

Рецепта на Петрана Василева за Кулинарния конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс


Агнешка плешка в бира на фурна

Нужни продукти:
Агнешка плешка около 1кг и малко
1 светла бира
2 връзки пресен лук
1 кг. картофи
2 моркова
1 червена чушка
сол
олио, масло,
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се накисва в марината от бира, малко олио и подправките и се оставя да престои една нощ, най-малко 2-3 часа. В тиган се задушават пресният лук, морковите и чушката. В дълбока тава се подлагат задушените зеленчуци, картофите, нарязани на шайби се нареждат върху тях и се осоляват. Отгоре се слага месото и се залива с маринатата, като се добавя вряла вода. В месото се правят процепи и се слага по малко масло и се поръсва с червен пипер. Запечатва се с фолио и се пече на 200 градуса около 2 часа и половина, като отвреме на време се отвива и се залива с течността.
Ако тази рецепта ви харесва, гласувайте за нея с бутона ХАРЕСВАМ!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари