Публикация

Природен лек ни отървава от омразните стрии

На помощ идва изцяло натурален продукт, добит директно от Природата. Истината е, че в натуралните средства се крие невероятна лечебна сила и често именно те ни помагат да възстановим здравословното си състояние. Такъв продукт е мумио, наричан планинска кръв, сълзите на планината


Омразните стрии – проблемът, който мъчи безброй жени вече има своето ефективно природно решение. Досега битката срещу грозните белези по кожата често завършваха с разочарование или временни, частични успехи. Въпреки вложените средства за скъпи лекарства и още по-скъпи терапии. Но ако зимата можем да скрием дефекта под дрехите, с наближаването на лятото и мечтаните слънчеви бани проблемът става доста сериозен.

Сега на помощ идва изцяло натурален продукт, добит директно от Природата. Истината е, че в натуралните средства се крие невероятна лечебна сила и често именно те ни помагат да възстановим здравословното си състояние. Такъв продукт е мумио, наричан планинска кръв, сълзите на планината. Всъщност името му от гръцки означава „запазване на тялото“. Известно е от хилядолетия и от тогава до днес се използва за лекуване на различни недъзи. Добива се в труднодостъпни за човека скали в пещери във вид на висулки, изтичащи от скалните пукнатини. Невероятният му състав включва 80 полезни елемента и биологични вещества, които укрепват цялостно човешкия организъм. На цвят пречистеното минерализирано мумио е тъмнокафява разтегляща се лепкава маса, омекваща от топлината на ръцете. Има смолиста специфична миризма и се разтваря във вода с малко утайка, на вкус е горчиво. Освен общоизвестното му приложение като имуноукрепващо средство и за бързо зарастване на счупено, то се оказва чудодеен лек срещу стрии. Интернет-форумите изобилстват от споделени мнения за бързия му ефект и в тази област.

Методът за премахване на стрии с помощта на мумио е лесен, ефективен и същевременно евтин. Не се налага да се подлагате на скъпоструващи процедури в козметичните салони, нито ежедневно да се тъпчете с шепа хапчета. Това, което е необходимо да направите, е да се снабдите с паста мумио. Не забравяйте, че истинското, мощно мумио се добива в Хималаите, не в лаборатории и то задължително е под формата на паста. Ако е таблетирано, то е е изложено на химични и термични промени, при които основните му лечебни свойства се загубват, подчертават фармацевтите в аптеки „Фаркол“.

За да приготвите лосион е нужно да разтворите 1 грам мумио в чаена лъжичка преварена вода. Тази смес разбърквате с една тубичка крем – детски или против целулит. Може да добавите канелено или портокалово етерично масло. Веднъж дневно, за предпочитане след душ, мажете енергично напуканата от стрии кожа. Съхранявайте лосиона в хладилник. „Кръвта от планината“ стимулира и процесите по изгаряне на мазнините. Така освенрегенериращи процеси, тя спомага и за отслабване. Ползите са по-еластична кожа, по-малко и по-бледи стрии и цялостно подхранване на клетките с естествени минерали и витамини.Мумио може да намерите в аптеките в три вида разфасовки от 5, 10 и 20 грама. Още рецепти може да видите на www.farkol.bg

Коментари