Публикация

Ричърд Гиър: Никой няма да излезе от живота жив

Докато има време, живейте за себе си, защото утре може да бъде вече късно, призова легендарният американски актьор


Ричард Гиър разтърси Фейсбук с послание, което бе споделено  от стотици хиляди хора и предизвика вълна от емоции:

„Майката на един мой приятел стриктно спазваше здравословен начин на живот. Тя предпочиташе само здравословна храна, не пиеше, не пушеше, занимаваше се с физически упражнения и се боеше да се покаже на слънце без защитен крем. Тя постоянно се консултираше с диетолози и физиотерапевти и безусловно спазваше предписанията им. Може да се каже, че беше малко побъркана на тема здраве.
Сега тя е на 76 години. Откриха ѝ рак на кожата и рак на костния мозък. Освен това страда от тежка остеопороза...

Бащата на моя приятел не си отказваше в нищо. Никога не беше спортувал и обичаше да си похапне като намазваше масло върху бекон. Позволяваше си да пийне и да се пече на плажа докато кожата ме не започваше да пада на парцали.

Може да се каже, че през целия си живот той не обръщаше никакво внимание на съветите на лекарите и си живееше както му се искаше.
Сега е на 81 години и докторите казват, че на здравето му може да завидят дори младежи.

Колкото и да се стараете, никога няма да можете да се скриете от вътрешната си отрова. Рано или късно тя ще ви настигне. Както казва смъртно болната майка на моя приятел:

”Ако знаех как ще завърши животът ми нямаше да слушам докторите, а щях да си живея за собственото ми удоволствие”.

Такъв е животът и никой няма да излезе от него жив. Ето защо не бива да се отнасяте към себе си като към нещо второстепенно. И докато има време трябва да живеете за себе си. Защото утре вече може да бъде късно.

Затова правете каквото ви се иска. Яжте вкусотии, печете се на слънце, не се срамувайте да мързелувате. Бъдете странни и глупави, но бъдете такива каквито сте. За всичко останало просто няма време!”.

Коментари

"падаме, както ходим, умираме, както спим" (продължението за "новите дрехи" по Ст.Цанев ;)

Доста по-отдавна Джим Морисън е казал "Никой няма да излезе жив от тук". Изглежда, че Ричард Гиър харесва The Doors.:)

Чукча пак се оказва писател, а не читател...Виктор Георгиев, всъщност в текста се има предвид не , че "чакаме попа", а че "трябва да си носим новите дрехи"

Виждам,че жените се захласнаха по неуспоримия чар на Ричърд, но казаното от него ние от доста време го знаем,но просто в България казваме-"щом си се родил значи чакаш попа" :-)

Албена Хюбнер
24 мар 2016 17:15

Не пада, не пада:-)))

И хер Хюбнер не пада по-долу, не се оплаквай;)

Албена Хюбнер
24 мар 2016 17:07

Кой може да устои на това съчетание от мъжественост, интелект и финес???А това, което е казал, барабар със запетайките, си го записвам като важно

Петър Краев
24 мар 2016 17:05

Аууу, да го изпапкаш направо

Обожавам този мъж. Толкова мъдрост, толкова чар, толкова сила, толкова секс! Уникален е:)