Публикация

Нови смъртни случаи от грип


52-годишен мъж с грипен вирус A (H1N1) е починал в болница „Рокфелер” в Петрич, съобщиха от здравното заведение.

След едноседмичен престой състоянието на пациента за кратко се е подобрило.
По думите на медиците, впоследствие той се почувствал зле и от настъпилите усложнения през почивните дни е починал.

Пневмония, за която се предполага, че може да е причинена от новия грипен вирус, отне живота на други четирима души.

28-годишна жена от Русе е постъпила в болница в петък с тежки увреждания на дихателните пътища. Въпреки специализираната помощ тя е починала рано тази сутрин от остра двустранна пневмония. Жената се е лекувала сама в домашни условия две седмици.

Жена на 33 години от шуменското село Радко Димитриево е починала вчера в шуменската болница след тежка двустранна пневмония.
Тя е постъпила за лечение на шестия ден от заболяване със симптоми на грип.

От пневмония вчера е починал и 48-годишен мъж от Свищов. Той е постъпил за лечение в плевенската Университетска болница на 7 ноември в много тежко състояние.

24-годишна жена е починала в силистренската болница. Жената е приета в белодробното отделение на болницата на 4 ноември след 5-дневно домашно лечение.
В последствие състоянието й се е влошило и вчера е получила дихателна недостатъчност. Жената е със съпътстващо хронично заболяване.

В критично състояние след заразяване с A (H1N1) са двама пациенти, настанени в бургаската болница.

36-годишна жена трета седмица е на командно дишане. Приета е бременна, но в последствие състоянието й се е влошило и плодът е починал. В момента тя е с тежък белодробен сепсис.

32-годишен мъж е приет след усложнения от вируса в събота. Преди това три дни е бил лекуван от двустранна бронхопневмония. Мъжът е на апаратно дишане, в тежко състояние.

Коментари