Публикация

Ръководителите на университетски болници се обявиха против провеждането на стачка

Асоциацията на университетските болници се разграничи от заявените стачни действия от страна на общопрактикуващи лекари, общински и частни лечебни заведения.


Университетските болници се разграничават от заявените стачни действия от страна на общопрактикуващи лекари, общински и частни лечебни заведения. Това става ясно от декларация на Асоциацията на университетските болници. Според нейните членове протестните действия не са решението. „Защото вече повече от 20 години се опитваме да преодолеем проблемите със стачки и конфронтации, от което загубиха най-вече нашите пациенти. А здравната система не удовлетворява никого“, се казва в писмото.

От асоциацията настояват вместо на улицата всички страни в липсващия диалог на тема „реформа в здравеопазването“ да седнат на масата на преговорите и заедно да намерят решение на неизяснените въпроси.

Според ръководителите на университетските болници в медицината революции и чудеса не съществуват. „Всички резултати идват след много, дълги и съвместни усилия на много хора. Реформата също не може да се случи от днес за утре - при това, като се следва само една безпогрешна линия. Затова сме убедени, че посоката на промяна трябва да бъде подкрепена, а разногласията да бъдат изчистени в съвместни разговори“, се казва в декларацията.

Пълния текст на писмото на асоциацията можете да видите в прикачения файл. 

Прикачени файлове

Declaration.docx

Коментари