Публикация

В София ще се проведе 7-ми Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”

Паралелно ще се проведе Първи SEGUR Workshop on Urolithiasis


На 01 и 02 април 2016 година в хотел Хилтън ще се проведат 7-ми Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” и “1-ви SEGUR Workshop on Urolithiasis”.

Симпозумът е ежегодна научна проява, организирана от Военномедицинска академия (ВМА), Катедрата по Урология и Нефрология на ВМА, Секцията по Уролитиаза (EULIS) на Европейската Асоциация по Урология (EAU), South-Eastern Group for Urolithiasis Research (SEGUR) и Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия с научна програма представяща съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на урологичните заболявания.

Научно-практическата програма включва state-of-the-art лекции от водещи европейски преподаватели, “Live surgery” сесии, “Hands-on-training” сесии, модерирана постерна и видео сесия, дискусия на клинични случаи.

Някои факти свързани с организацията на симпозиума, няколко дни преди откриването му:

  1. Научният комитет е в състав от 30 изтъкнати специалисти и университетски преподаватели - 15 българи и 15 чужденци.
  2. В симпозиума участват представители от 11 страни – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Македония, Португалия, Румъния, Сърбия и Турция
  3. Към момента регистрираните участници в симпозиума са около 200 човека – уролози, нефролози, хирурзи, анестезиолози, специалисти по здравни грижи, представители на медицински фирми и технически състав.
  4. В организацията и провеждането на симпозиума освен домакините от хотел Хилтън са ангажирани повече от 10 фирми със своите специалисти в областта на IT технологиите, Web дизайн, графичен дизайн, предпечатна подготовка, печат, интернет пренос на данни, организация на научни прояви, преводачески услуги, транспорт и др.
  5. За първи път ще осигурим и възможност за директен достъп до конферентната зала в реално време през интернет сайта на симпозиума, за тези които не са имали възможност да участват в симпозиума или имат интерес към тематиката, както от България, така и от която и да е точка на света.

Ето и някои акценти от програмата, които биха представлявали интерес за вас.

  1. По време на откриването на симпозиума на 01 април, 08.00-08.30 ч., на проф. Кемал Сарика, Председател на борда на Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), Председател на борда на South-Eastern Group for Urolithiasis Research (SEGUR), професор по урология и Ръководител на нaучен и учебен университетски болничен център “Dr. Lütfi Kırdar Kartal”, Истанбул, Турция, ще бъде връчена почетна грамота от името на Началника на Военномедицинска академия генерал-майор, член кореспондент, професор Николай Петров дмн, за неговия принос в провеждането, развитието и популяризирането на образователни и научно-изследователски проекти в областта на ендоурологията и уролитиазата в България.
  2. На 1 април от 16.45 до 17.30 ч в зала “Вихрен”, хотел “Хилтън”, ще се проведе работно заседание на борда на South-Eastern Group for Urolithiasis Research (SEGUR). Преди или след заседанието ще имате възможност, при интерес от ваша страна, да зададете въпроси към членовете на борда за техните впечатления като организатори и преки участници в реализирането на “1-ви SEGUR Workshop on Urolithiasis”, като първа проява на образователен проект на организацията, в областта на диагностиката и лечението на уролитиазата, както и за настоящите и бъдещи научни проекти на организацията.
  3. И през двата дни на симпозиума ще имате възможност да се срещнете с членове на научния комитет и участници, с които да разговаряте по интересни за вас и вашата аудитория въпроси.

Подробности за организацията, членовете на научния комитет и научната програма на симпозиума, можете да намерите на интернет сайта на адрес: www.urolithiazis.endourology.b

Коментари