Публикация

Пълнени тиквички с ориз, гъби и сос от мед с горчица

Рецепта на Валентина Михалкова за Кулинарния конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс


Пълнени тиквички с ориз, гъби и сос от мед с горчица

Продукти за четири души:
4 тиквички, разрязани на лодки
1 чаена чаша ориз
пресен лук една връзка
кралски манатарки 500 грама
за соса
мед
горчица
Начин на приготвяне: 
Приготвя се като тиквичките се изчистят, издълбаят и запържат в зехтин. След това се дърпат от тигана и в същата мазнина се добавя малко масло и се слагат гъбите. Когато те поомекнат, се дърпат, запържва се лукът , добавя се издълбаното от тиквичките, след което се слага измития ориз, добавят се гъбите, малко черен пипер и сол на вкус и една кафена чаша вряла вода. Когато ориза набъбне се дърпа от тигана и с получената смес се пълнят тиквичките, нареждат се в тава и се заливат с още чаша и половина вряла вода. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна.
Горчицата и меда се смесват и се получава сос, с който се сервират тиквичките. За тези, които не обичат да експериментират, препоръчвам да консумират с кисело мляко.

Ако тази рецепта ви харесва, гласувайте за нея с бутона ХАРЕСВАМ!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари