Публикация

Голям интерес на кандидат-студенти към МУ-Варна

До 6 април 2016г. включително в МУ-Варна се приемат документи за предварителните изпити по биология и химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация"


Голям интерес на кандидат-студенти към МУ-Варна

При изключително голям интерес преминаха дните на отворени врати в МУ – Варна, които се проведоха за трета поредна година на 25 и 26 март 2016г. Университетът в морската столица бе посетен от над 1000 ученици от Бургас, Русе, Добрич, Шумен и Варна, които имат интерес към медицинските и здравните науки. Младежите се запознаха със специалностите и учебните програми във факултетите по медицина, дентална медицина, фармация, обществено здравеопазване и в Медицински колеж, както и с възможностите за реализация след завършване на образованието си. Бъдещите студенти с любопитство наблюдаваха показаните опити в залите за виртуална микроскопия, 3D анатомия, лабораторните експерименти, 3D технологии в денталната медицина, както и всички демонстрации на живо и възможностите за спорт в университета. Настоящи студенти пък отговаряха на въпроси за обучението, изпитите и студентския живот на бъдещите си колеги.

Филиалите на Медицински университет - Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен също посрещнаха ученици от 9 до 12 клас, както и техните родители. Студенти от филиалите, с помощта на своите преподаватели, демонстрираха на гостите различни медицински манипулации и процедури, а директорите представиха обучението.

До 6 април 2016г. включително в МУ-Варна се приемат документи за предварителните изпити по биология и химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация". Освен на място в университета, документи могат да се подават и онлайн в официалната страница.

Коментари