Публикация

Гост-лектор от Италия ще изнесе лекция в МУ-Варна

На 05.04.2016г. (вторник) от 13:30 в аудитория „Доц. Димитър Клисаров" във ФДМ-Варна ще се проведе лекция на тема „Подвижно ставно протезиране и решения върху импланти" с гост-лектор Dr. Roberto Scrascia


На 05.04.2016г. (вторник) от 13:30 в аудитория „Доц. Димитър Клисаров" във ФДМ-Варна ще се проведе лекция на тема „Подвижно ставно протезиране и решения върху импланти" с гост-лектор Dr. Roberto Scrascia, Италия, и ко-лектор и демонстратор Marko Vanini, Италия.

Roberto Scrascia, DDS, е роден в Таранто на 6 октомври 1982 г. Завършил е Университета в Бари със специалност стоматология през 2009 г. с теза в областта на оралната патология с ръководител професор Масимо Petruzzi. Понастоящем той практикува ендодонтия, орална патология, протетика, имплантология и орална хирургия. През 2009 г. участва в Endodonthic World в Конверсано, ежегодно провеждан ендодонтски курс от Dr. Giuseppe Carrieri. През 2010 г. преминава теоретичен и практически курс по имплантология на AstraTech. През 2012 г. специализира "Regenerative Bone in Oral Surgery" в Университета в Chieti Studies, с ръководител Prof. Antonio Scarano. През 2012 и 2013 г. е преподавател по патология и орална хирургия за регионален център за следдипломно обучение. През 2014 г. е избран за съветник към Националната асоциация на италианските стоматолози. През 2014 г. става активен член на AIC Италия (Advanced Dental Implant Research & Education Center), на която е също говорител. От 2015 г. е избран за съветник на CAO (Commission Board of Dentists) по отношение на лекарите и зъболекарите в провинция Таранто. През 2015 г. става международен преподавател към Rhein83. Лектор на национални и международни конференции. През 2015 г. посещава курс за напреднали по регенеративна хирургия и имплантология на Dr. Tallarico в Рим. В момента работи в частната си практика, участва в научни изследвания, работи като консултант и заема активна позиция относно защита на стоматологичната професия в обществения живот.

Коментари