Публикация

Лекарите искат Москов да им се извини, протестите се разрастват

10 града се включват към стачката на джипитата


ПРОТЕСТ НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ

Личните лекари от столицата напускат кабинетите и се включват в протеста на колегите си. Към тях ще се присъединят медици от Пловдив, Варна, Благоевград, Враца, Габрово, Кърждали, Монтана, Русе и Шумен.

На 6 април БЛС организира национален протестен митинг под надслов "Истинска реформа за истинска медицина" и ще се проведе пред Министерски съвет

Министър Москов и протестиращите не постигнаха до момента съгласие по важните въпроси . Общинските болници в страната също подкрепят протеста.

Макар кабинетите на личните лекари да са затворени, ще бъде осигурен по един дежурен кабинет, който ще бъде на разположение на нуждаещи се пациенти. Този един кабинет едва ли ще е достатъчен, за да покрие нуждите на болните, но общопрактикуващите лекари са категорични, че няма ад отстъпят докато не бъдат удовлетворени исканията им.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Здравна политика БЛС ОПЛ стачка плекарски протест стачка на джипитата стачка на общопрактикуващите лекари минисър Москов

Коментари