Публикация

Амбинор къп отново събира тенис елита ни

Благодарение на Екофарм ЕООД и неговият собственик д-р Петър Велев, който е главен спонсор на „Амбинор къп“, и тази година бъдещето на българския тенис ще получи своя шанс за републиканска изява.


Д-р Петър Велев и Димитър Войнов на пресконференция обявиха старта на тенис турнира „Амбинор къп“.

От 4 до 9 април станалият вече традиционен турнир „Амбинор къп“ за 12-ти път стартира сезона на състезанията на открито. За участие са се записали 62 състезатели от 20 тенис клуба от цялата страна. Домакин е ТК „Левски“, върху чиито червени кортове в столичната Борисова градина ще проверят спортната си форма първите ни ракети сред мъжете.

Битката за лидерското място ще бъде отново много оспорвана – достатъчно е да споменем първите трима в схемата – Пламен Милушев, Тихомир Грозданов и Цветан Михов. Те са поставени на първите три места според точките, които са спечелили в състезанията на АТП, но сред скритите водачи на „Амбинор къп“ е и постоянният участник Илия Кушев, от когото се очаква да стигне пак до финала, а защо не и отново да победи по-младите си съперници…

Победителят ще получи 1000 лв., класиралият се на второ място 500 лв., третият и четвъртият по 250 лв., а от 5 до 8 място по 125 лв. Полуфиналите са в петък, 8 април, а финалът на следващия ден. Решаващите мачове от турнира започват точно в 10 ч.

Новината е, че Българската федерацията по тенис вече официално е включила това състезание като първи кръг от държавното ни първенство. 

Коментари