Публикация

МБАЛ „Дева Мария” подарява безплатно раждане

Безплатни изследвания на новородено и други награди ви очакват на щанда на болницата в изложение „Зона здраве”


Специално за бъдещите майки, МБАЛ „Дева Мария” подарява безплатно раждане. Родилният пакет включва медицински грижи за подготовката и провеждане на раждането, грижи за комфорта на родилката в болницата, както и ВИП услуги, като придружител по време на раждането и свободен достъп за близките извън часовете на визитация.

Пълен пакет от безплатни изследвания на бебето е друга награда, която очаква щастлива двойка бъдещи родители. Пакетът включва ултразвуково изследване на тазобедрените стави на новороденото за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия, трансфонтанелна и абдоминална ехография, скрининг за вродената глухота и нарушения в слуха.

Посетителите на щанд 4.5 на МБАЛ „Дева Мария”, МЦ „Дева Мария” и МЦ „Света София” могат да се възползват и от преференциални ваучери за медицински грижи:

- Специализиран педиатричен преглед от лекарите педиатри и неонатолози д-р Мария Търнева, д-р Красимира Добрева и д-р Ирина Попова с 50 % отстъпка в МЦ „Света София”, на стойност 15 лева;
- Пакет „Женско здраве” включващ гинекологичен преглед + ехография+ цитонамазка в МЦ „Дева Мария” на стойност 29 лв.

По 20 печеливши ваучера ще бъдат изтеглени с томбола на щанд 4.5 в двата дни на изложението от 17.30 часа. В неделя ще бъдат изтеглени и двете големи награди. За тях могат да участват и родители, които тепърва планират бебе.

Талоните за участие в томболата на болницата, ще се подават на щанда на болницата.
Допълнително всеки посетител на щанда на МБАЛ „Дева Мария” ще може да подаде талон за участие в общата томбола на изложение ”Зона здраве” с награда безплатен гинекологичен или урологичен преглед от страна на лечебното заведение.

През двата дни на изложението акушер-гинеколози, неонатолози, педиатри и едни от най-добрите акушерки в Бургас ще консултират двойките, които очакват бебе и настоящите родители. Предвидили сме и полезни демонстрации и безплатни прегледи, които ще се проведат при следния график:
- консултации – съвети, свързани със здравето, захранването и правилното отглеждане на новороденото:

от 11.00 до 15.00 часа на 2.04– д-р Мария Търнева – началник на Отделението по неонатология и д-р Нурие Шабан
от 15.00 до 17.00 часа на 2.04 – д-р Красимира Костова и д-р Петя Белчева;
- демонстрации на живо – първи грижи за новороденото, ежедневен тоалет (къпане, повиване, масаж и гимнастика) – на 2.04. от 11 до 15 часа;
- индивидуални уроци за успешно кърмене (в осигурена зона за комфорт) – на 2.04 от 15.30 до 17.00 часа

Как безпроблемно да се грижите за новороденото и успешно да кърмите – с практически съвети и решения ще ви помогнат Светлина Николова – ст. акушерка на Отделението по неонатология и два пъти Акушерка №1 на България и акушерката Таня Панайотова.

- безплатно проследяване сърдечните тонове на бебето (в осигурена зона за комфорт) и консултации с акушер-гинеколог – на 3.04 при следния график:

от 11.00 до 13.00 часа – д-р Валентин Ирмов – началник на Родилно отделение и акушер-гинеколог на България за 2012 г;
от 13.00 до 15.00 часа – д-р Сияна Драгнева;
от 15.00 до 18.30 часа – д-р Сашо Гергиоски
-консултации и съвети за раждането от 15.00 до 17.00 часа
Кога да тръгнете за родилния дом, кои са периодите на нормалното раждане и други полезни съвети ще ви даде ст. акушерка на Родилно отделение Янка Ченешева.

-безплатно измерване на телесните компоненти – на 2 и 3.04

През двата дни на изложението на щанда на МБАЛ „Дева Мария”, МЦ „Дева Мария” и МЦ „Света София” ще можете да направите и безплатно измерване на телесните компоненти. Ще ви помогнем да определите дали мазнините и водата в тялото ви са в здравословни стойности, каква е метаболитната ви възраст и общата ви физическа форма, което ще ви помогне по-бързо да се възстановите след раждане.

Изложение „Зона здраве” ще се проведе на 2 и 3 април в МОЛ „Галерия” в Бургас.

Коментари