Публикация

Студент от МУ-Варна помогна за спасяването на човешки живот

Студентът от Медицински университет – Варна Николай Цолов, специалност "Дентална медицина", 3 курс, се оказа добрият герой за семейство Болтън


Студент от МУ-Варна помогна за спасяването на човешки живот

Студентът от Медицински университет – Варна Николай Цолов, специалност "Дентална медицина", 3 курс, се оказа добрият герой за семейство Болтън.

Рано сутринта на 22 март Маринка Болтън очаквала екип на Спешна помощ за съпруга си пред кооперацията, в която живее. Николай вижда разтревожената жена и спира автомобила си до нея. Заедно с неговия приятел Станислав откликват, пренасят на ръце болния и го транспортират до спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". Диагнозата е инфаркт, Браян Болтън е хоспитализиран, поставени са два стента и животът на пациента е спасен.

В писмо до Ректора на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов г-жа Болтън описва историята и изказва своята и на съпруга си благодарност за оказаната помощ: „Ако случайността не ме беше срещнала с тези добри момчета, не зная какво можеше да се случи. Браво на Николай, който прояви голяма решителност!"

Интервю със семейство Болтън и Николай вижте тук.

Коментари