Публикация

Кои са храните на младостта?

​От векове насам красивите жени използват природата, за да съхранят своя красив и младежки вид.


 Освен че са здравословни някои плодове и зеленчуци допринасят и в борбата със стареенето. Кои са тези храни, консумацията на които има благоприятно влияние с външния вид?

1. Авокадо - маслото от авокадо увеличава еластичността на кожата, като в същото време я хидратира. Авокадото е богато на витамини и минерали. В него се съдържат витамините А, С и Е, много протеини и желязо. Плодовете на авокадото са изключително полезни за сърцето и предпазват кръвоносните съдове от запушване и понижава холестерола. Също така има антиоксидантно действие. В същото време то съдържа малко калории.

2. Сладки картофи - те съдържат голямо количество витамини А, част от групата В и С. Благодарение на бета-каротина, които има в тях, те спомагат за гладка и красива кожа. Също така сладките картофи или бататите са изключително полезни и за хората, които страдат от диабет.

3. Цвекло - детоксикиращото действие на цвеклото спомага за цвета на лицето, като го предпазва от обезцветяване. Също така то е богато на магнезий, който предпазва кръвта от образуването на тромби. Също така спомага за пречистването на черния дроб, бъбреците, жлъчката и далака и образуването на червени кръвни телца. Редовната консумация на цвекло води до намаляване на холестерола, понижава артериалното налягане и въздейства благотворно върху работата на сърдечно-съдовата система.

4. Лимони - благодарение на богатото си съдържание на витамин С, той спомага за повишеното производство на колаген в кожата, който от своя страна се бори с бръчките. За лимоните се е изписало и изговорило много. Те са изключително полезни при настинки и грипове, като спомагат цялостното укрепване на организма, но така и повишават имунната му защита.

5. Домати - те са с богато съдържание на ликопен, който предпазва кожата от вредните слънчеви лъчи. Също така те са и добър антиоксидант. Повишената консумация на домати може да предпази организма от рак.

6. Боровинки - доказано е, че боровинките са мощен антиоксидант, който неутрализира уврежданията нанесени от свободните радикали. Също така включени редовно в менюто те намаляват риска от сърдечни, ракови и други заболявания.

Не случайно външния вид издава емоционалното ни състояние и здравето на организма. Красотата на кожата, нейната стегнатост и еластичност не са само прищевки на женската суета. Изброените до тук плодове и зеленчуци спомагат за подобряване на външния вид, но те имат още по-силно въздействие върху здравето на цялото ни тяло. Най-важното за красотата е да се избягват вредните храни - пържени, панирани, сладки изкушения, а да се набляга повече на зеленчуци, плодове, разходки на открито и спорт

Коментари