Публикация

Приемът на онкоболните в лечебните заведения е гарантиран

Няма причини лечебните заведения, изпълнители на болнична онкологична помощ, за които е необходимо да имат договор с НЗОК за Амбулаторна процедура №5 „Определяне на план за лечение на болни със злокачествени заболявания“, да отказват хоспитализация на пациенти


Във връзка със зачестили обаждания на пациенти на горещия телефон, на сайта на институцията и в нейната приемна за граждани във връзка с това, че лечебни заведения, оказващи онкологична помощ, връщат пациенти, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) категорично заявява:

Няма причини лечебните заведения, изпълнители на болнична онкологична помощ, за които е необходимо да имат договор с НЗОК за Амбулаторна процедура №5 „Определяне на план за лечение на болни със злокачествени заболявания“, да отказват хоспитализация на пациенти. До 30.04.2016 г. лечебните заведения могат да продължат работата си, както досега, като до тази дата приведат дейността си съгласно изискванията на Наредба №2 на Министерството на здравеопазването и Решение № РД-НС-04-24-1 от 29-03-2016 г. на Надзорния съвет на НЗОК.

Коментари