Публикация

10 МИЛИОНА за пръстовия отпечатък - струва ли си???

10 МИЛИОНА за пръстовия отпечатък - струва ли си???

Всяко електронно устройство, което ще снема отпечатък ще бъде поне 228 лева, сочи проучване на в. "Труд"


Над 10 милиона се изчислява да бъдат разходите за нововъведението "пръстов идентификатор", които ще трябва да направят лекарите, фармацевтите и стоматолозите. До тази цифра стигна проучване на вестник "Труд". Според министерството, с въвеждането на пръстов отпечатък ще бъде прекратена измамната практика, която се шири из болниците, ще спрат надписванията и фалшификациите. Четците за лични карти, които струваха на лечебните заведения 20 милиона лева отиват на боклука.

Близо 28 000 медицински специалисти и фармацевти ще бъдат задължени да закупят апарат за пръстов отпечатък. Всяка една машинка струва 228 лв. с ДДС, или общата стойност на четците ще е за над 6,3 млн. лв. Отделно ще се плаща и абонаментна такса за поддръжка на системата, която ще струва минимум 3 млн. лв. годишно на медиците.Колко апарата ще трябва да се закупят за отделенията в болниците все още не е ясно.

Какво ще се случи, ако след някоя друга година на някой и друг управляващ му хрумне някоя друга гениална идея и поредните разходи хвръкнат на вятъра???

Източник на информацията "Труд"

Коментари

5 апр 2016 11:03

Тия луди ли са?10 милиона????