Публикация

10 МИЛИОНА за пръстовия отпечатък - струва ли си???

10 МИЛИОНА за пръстовия отпечатък - струва ли си???

Над 10 милиона се изчислява да бъдат разходите за нововъведението "пръстов идентификатор", които ще трябва да направят лекарите, фармацевтите и стоматолозите. До тази цифра стигна проучване на вестник "Труд". Според министерството, с въвеждането на пръстов отпечатък ще бъде прекратена измамната практика, която се шири из болниците, ще спрат надписванията и фалшификациите. Четците за лични карти, които струваха на лечебните заведения 20 милиона лева отиват на боклука.

Близо 28 000 медицински специалисти и фармацевти ще бъдат задължени да закупят апарат за пръстов отпечатък. Всяка една машинка струва 228 лв. с ДДС, или общата стойност на четците ще е за над 6,3 млн. лв. Отделно ще се плаща и абонаментна такса за поддръжка на системата, която ще струва минимум 3 млн. лв. годишно на медиците.Колко апарата ще трябва да се закупят за отделенията в болниците все още не е ясно.

Какво ще се случи, ако след някоя друга година на някой и друг управляващ му хрумне някоя друга гениална идея и поредните разходи хвръкнат на вятъра???

Източник на информацията "Труд"

Коментари

5 апр 2016 11:03

Тия луди ли са?10 милиона????