Публикация

С грижа за здравето на варненци

Инициативите ще се проведат на 07 април 2016 г. по повод Световния ден на здравето


С грижа за здравето на варненци


Поредица от инициативи, посветени на 15-годишнината от основаването на Факултета по обществено здравеопазване към Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна, ще се проведат на 07 април 2016 г. по повод Световния ден на здравето. Организатори са Факултетът по обществено здравеопазване, Катедрата по здравни грижи и студентите от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.

Пред сградата на университета на ул. „Марин Дринов“ №55 и пред ДКЦ „Св. Марина“, от 9.00 до 12.00 ч. , студенти от специалност „Медицинска сестра“ ще мерят кръвно налягане и кръвна захар и ще обучават гражданите в правилата и техниката за измерване на тези показатели.

В импровизирания медицински пункт в двора на университета, от 10.30 до 12.00 ч., варненци ще имат възможността да зададат своите въпроси, свързани с контрола на кръвната захар към доц. д-р Маргаритка Бончева, д.м.

Във физкултурния салон на Медицински университет – Варна, от 10.00 до 12.00 ч., студенти от специалност „Акушерка“ ще представят двигателни упражнения за бъдещи майки за постигане на активно, естествено раждане и по-бързо възстановяване.

Очакваме ви!

Коментари