ПОДКРЕПА ЗА ПРОФ. СТЕФАН СТАНЧЕВ
Български лекарски съюз (БЛС)
Български лекарски съюз (БЛС)
Организация
ПОДКРЕПА ЗА ПРОФ. СТЕФАН СТАНЧЕВ

ПОДКРЕПА ЗА ПРОФ. СТЕФАН СТАНЧЕВ

БЛС осъжда поредния вандалски акт срещу лекар

Във връзка с поредното посегателство над български лекар, ръководството на БЛС изразява изключителната си тревога от ескалацията на насилие сред обществото, при което отново жертва е български лекар. Един уважаван и ценен в професията специалист, посветен на каузата да помага на хората, в момента се бори за своето оцеляване. Очевидно, след инкриминирането на този род престъпления, прилагането на закона няма достатъчна ефективност и трябва да се търсят допълнителни решения за налагане на най-строги санкции спрямо всеки, посегнал на човек в бяла престилка. Едва ли има друго съсловие, което понася всекидневно обиди, заплахи и дори посегателство с хладно оръжие. Съвсем наскоро персоналът на елитна клиника от МБАЛ ”Царица Йоанна” беше нападнат от човек с пистолет, личните лекари и спешните медици са постоянен прицел в кабинети и линейки.

Българският лекарски съюз се обръща към всички институции и правораздавателни органи с настояване за бързо разкриване на извършителите на този варварски акт и най-строго прилагане на закона.

Съсловната организация ще подкрепи по всякакъв начин семейството на проф. Станчев, което се нуждае от много сили и кураж, за да преодолее това изпитание. Нашите прекрасни специалисти правят всичко възможно за неговото пълноценно възстановяване и всички желаем бързото му завръщане в редиците на българските лекари.


Мнения