Публикация

В МБАЛ „Доверие” оперират с космическия кораб в хирургията

В МБАЛ „Доверие” оперират с космическия кораб в хирургията. Това е роботът „Да Винчи”.


Хирургичната система „Да Винчи” е създадена, за да увеличи оперативните възможности чрез 3D визуализация, апаратурата има камера която позволява 15-кратно увеличение на тъканите, върху които се работи. „Ръцете” на робота са инструменти, с които може да се достигне до всеки орган в малкия таз.

За разлика от другите инструменти за безкръвна хирургия тези на робота имат пълна свобода на движение. По този начин могат да се достигнат без проблеми всички органи в човешкото тяло. Интервенциите с „ Да Винчи” са най-високият стандарт за лечение до момента.

Категоричните предимства на роботизираната хирургия в сравнение с отворените операции включват: намаляване значително риска от травма на околните структури и последвали усложнения от хирургичното лечение, по- малка кръвозагуба,по- ниско ниво на следоперативна болка, по-къс болничен престой, по-бързо възстановяване и връщане към нормален ритъм на живот, като същевременно запазва качеството на живот на пациента. Високотехнологичния робот премахва тумори без разрези и хирургични шевове. С него се извършват радикални операции при онкологични заболявания, оперции при заболявания на женските полови органи, заболявания на простатната жлеза, уролитиаза, заболявания на пикочния мехур, уретрата, мъжки полови органи, заболявания на бъбреците.

Коментари