Публикация

Започват Пролетните варненски дерматологични дни

От 7 до 10 април 2016 г. в гр. Варна, к.к. "Слънчев ден", хотел "Марина"


 Започват Пролетните варненски дерматологични дни

От 7 до 10 април 2016 г. в гр. Варна, к.к. "Слънчев ден", хотел "Марина" ще се състои юбилейното десето издание на националната научно-практическа конференция „Пролетни варненски дерматологични дни". Научният форум на българските дерматолози ще бъде открит от ректора на Медицински университет – Варна проф. д-р Красимир Иванов на 7 април от 16.30 часа в зала „Мадара". Специален гост от Франция ще бъде Guilliaume Alessandra, който ще запознае българската аудитория с новостите при лечение на розацея, акне и хиперпигментации.
На тридневната конференция ще вземат участие над 350 водещи в страната български дерматолози, специализанти, докторанти и студенти. Ще бъдат представени 53 научни доклада и демонстрации на клинични случаи, презентации на нови продукти в областта на дерматологията, естетичната медицина и козметиката. В рамките на мероприятието са организирани 5 симпозиума и 1 уъркшоп.

Фокус на конференцията са социално значими заболявания на обществото като онкодерматозите, тежките форми на псориазис, така и на инфекциозните дерматози (сифилис, човешки папилома вирусни инфекции и др.)

На десетите Пролетни варненски дерматологични дни в рамките на организираното съпътстващо медицинско изложение ще се включат водещи фармацевтични фирми, представителства и производители на козметични продукти и уреди.
За девет години Пролетните варненски дерматологични дни се доказаха като важна научна среда, която е изключително полезна за всички български дерматолози и специалисти. Това е национална конференция, която дава възможност на всички лекари да участват активно в развитието на дерматологията, венерологията и естетичната медицина в България.

Информация за програмата може да прочетете на www.varnaderma.com.

Коментари