Публикация

Председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев: нападателите на проф. Станчев да бъдат заловени бързо (ВИДЕО)

Председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев обяви, че съсловната организация е разтревожена от ескалацията на насилие срещу лекарите


Ръководството на БЛС изразява изключителната си тревога от ескалацията на насилие срещу лекарите. Това каза по време на протеста на медиците председателят на съсловната организация д-р Венцислав Грозев по повод жестокия побой срещу ортопеда проф. Стефан Станчев. „Един уважаван и ценен специалист, посветен на каузата да помага на хората, в момента се бори за своето оцеляване. Очевидно, че след инкриминирането на този род престъпления прилагането на закона няма достатъчна ефективност и трябва да се търсят допълнителни решения за прилагане на най-строги санкции за всеки, който е посегнал на човек в бяла престилка“, заяви той.

По думите му, едва ли има друго съсловие, което да понася всекидневно обиди, заплахи и дори посегателство с хладно оръжие. „Съвсем наскоро персоналът на елитна клиника от болница ИСУЛ беше нападнат с пистолет“, напомни д-р Грозев. Той отбеляза, че личните лекари и спешните медици на постоянен прицел в кабинетите и линейките.

Д-р Грозев съобщи, че БЛС се обръща към всички институции и правораздавателни органи с настояване за бързо разкриване на извършителите на нападението срещу проф. Станчев и най-строго прилагане на закона. „Съсловната организация ще подкрепи по всякакъв начин семейството на проф. Станчев, което се нуждае от много сили и кураж, за да преодолее това изпитание. Нашите прекрасни специалисти правят всичко възможно за неговото възстановяване и всички му желаем бързо възстановяване и завръщане в редиците на българските лекари“, подчерта той. 

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Здравна политика Лекари БЛС протест побой ИСУЛ нападение лекарски протест видео протест на лекарите проф. Стефан Станчев д-р Грозев

Коментари