Публикация

​Пролетна супа от цвекло и моркови

Рецепта на Александрина Филипова за Кулинарния конкурс: пролетните ястия на Комфортекс


Пролетна супа от цвекло и моркови

Необходими продукти:
1 бр. цвекло с листата;
2 бр. големи моркова;
1 ч.ч. еднозърест лимец;
1 шепа смлени орехи;
Хималайска сол на вкус;
Черен пипер на вкус

 Начин на приготвяне:
Нарежете цвеклото и морковите на дребно и ги сварете в керамична тенджера, докато омекнат, заедно с лимеца. Междувременно, нарежете листата на цвеклото и ги добавете към супата, преди да я свалите от огъня. Добавете солта и черния пипер.
Поднесете супата топла, като поръсите по малко смлени орехчета във всяка купичка. 

Ако тази рецепта ви харесва, гласувайте за нея с бутона ХАРЕСВАМ!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари