Публикация

Проф. Миланов: Властта е временна, а лекар е до гроб (ВИДЕО)

Проф. Милан Миланов, председател на Болничния анестезиологично - интензивен комплекс на "Пирогов"


"Не превръщайте кризата в епикриза!" Така се обърна се професор Миланов към управляващите по време на националния протест на лекарите, провел се на 6 април 2016 г. в София. „Смилете се над нещастните болни, които търкаляте ежедневно, ежечасно, ежеминутно като питка по пътеки известни само на вас. Но вие никога не сте виновни, а за всичко сме виновни ние“, каза той.

"Милостиня не щем. Ние нямаме нужда от помощи. Ние не искаме по 50 лв. на Великден и Коледа. Ние не искаме по евтин ток, парно, вода. Ние сме достойни граждани на тази държава и си плащаме данъците. Не искаме цветя и уиски. Искаме да си ги купуваме. Искаме да гледаме благодарните очи на нашите пациенти и да не ни е срам“, заяви проф. Миланов. Той добави, че лекарите искат да правят медицина. По думите му България е единствената страна в света, в която, според някои хора, вместо здравната система да служи на медицината,  медицината трябва да служи на здравната система. 

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Пирогов лекарски протест протест на лекарите проф.Милан Миланов 6.04.2016 г

Коментари

Така е - лекар е до гроб!