Публикация

БЛС иска мерки срещу агресията към медици


Българският лекарски съюз изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на правосъдието Маргарита Попова с настояване да се гарантира на съсловието спокойно и сигурно изпълнение на преките му лекарски задължения.

Повод е инцидентът, станал на 13 ноември, при който пияни мъже разбиха вратата на реанимацията на плевенската  болница „Д-р Георги Странски” и нанесоха побой на дежурния екип. Причината е отказ лицата да бъдат допуснати при роднина със съмнение за новия грипен вирус.

В писмото лекарският съюз изразява възмущение от вандалския акт, извършен срещу медици, като посочва, че случаите на тормоз над лекари в цялата страна са зачестили.

Ръководството на лекарския съюз се надява на прецизност и строгост при прилагане на необходимите процедури по случая. Изразява се увереност, че съдебната система ще наложи най-строгите, предвидени от закона, присъди, за които обществото ще бъде информирано.

„Подобни скандали и побоища са абсолютно недопустими от морална, човешка и професионална гледна точка”, категоричен е Българския лекарски съюз.

Коментари