Публикация

Опашки при лекарите от МБАЛ Бургас на здравното изложение

Стотици бургазлии минаха за консултация с лекарите от МБАЛ Бургас по време на изложение „Зона Здраве“, което се проведе на 2 и 3 април в МОЛ Галерия Бургас.


Стотици бургазлии минаха за консултация с лекарите от МБАЛ Бургас по време на изложение „Зона Здраве“, което се проведе на 2 и 3 април в МОЛ Галерия Бургас. Особено голям бе интересът към доплеровото изследване на крайници – безопасен и безвреден метод за диагностициране на проблеми с кръвоносните съдове, извършвано от д-р Борислав Тръпчев – съдов хирург.

Акушерките на МБАЛ Бургас демонстрираха на място обучение по първи грижи за новороденото, специалисти Неврохирургия, УНГ, Неврология, консултираха всеки желаещ.

МБАЛ Бургас бе единственото лечебно заведение, което предложи разговор с широк кръг медицински специалисти. Сред тях бяха началникът на Неонатология д-р Стилияна Томова, завеждащ звеното за хипербарна оксигенация (лечение в барокамера) д-р Даниела Люцканова.

Болницата представи също Центъра за майчино и детско здравеопазване, в който могат да получат консултация всички бъдещи и настоящи родители. Лекари от Отделението за долекуване разпространиха информация за отделението, което е уникално за Бургас и региона.

Десетки бяха и желаещите да дарят кръв при екипа на Отделението по трансфузионна хематология.

Коментари