Публикация

​Как да превърнем храната в наше лекарство, ни учи лекция на известни диетолози

„Здраве чрез хранене“ се организира със съдействието на фондация „Щастливи родители – щастливи деца „Свети Димитър“ и Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите

 

Цикълът беседи „Здраве, щастие и красота“ в Културен център-музей „Тракарт” вПловдив ще продължи този четвъртък, на 14 април 2016 г. от 18,30 ч. с лекцията „Здраве чрез хранене“, в която диетологът Георги Славов и д-р Галина Арабаджиева ще разкрият как можем даподдържаме здравето си чрез правилен диетичен режим.

Тя е втората от този цикъл и се организира със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и неговия председател д-р Невен Енчев. Таксата за посещение е 10 лв., а събраните средства ще бъдат предоставени на фондация „Щастливи родители – щастливи деца „Свети Димитър“, която подпомага деца в затруднено положение.

 

Георги Славов е известен диетолог, специалист по лечебно хранене и диететика, ученик, последовател и съратник на Лидия Ковачева. Разработил е уникална лечебна система за индивидуално хранене и детоксикация. Това е човекът, помогнал на хиляди хора, както и на самата д-р Арабаджиева, да се справят с „нелечими с традиционни средства заболявания” само чрез промяна начина на живот и хранене. Характерното за него е, че прилага за всеки пациент строго индивидуална система.

Георги Славов ще проведе консултации в Пловдив на 15 и 16 април, петък и събота, в Холистичен център „Хармония“ след предварително записване на тел. 0887 389 031.

 

Д-р Галина Арабаджиева е холистичен лекар с над 17 години стаж, доказан дерматолог-венеролог, специалист по лечебно хранене и диететика, детоксикация и пречистване на организма; хомеопат; специалист по клинична ароматерапия. Излекувала е много хора с правилно хранене и промяна на начина на живот. Винаги съм се стремяла да спазвам принципа на бащата на медицината Хипократ, че храната трябва да бъде нашето лекарство, казва тя.

 

Била е лектор на различни форуми в страната и чужбина. Преди няколко дни се завърна от специално обучение на остров Бали на тема „Източни техники за подмладяване на тялото и душата, Рефлексотерапия, Енергийно лечение”.

 

Цикълът „Здраве, щастие и красота“ ще продължи с беседи, които ще бъдат презентирани освен в Културен център-музей „Тракарт”, и в Alchemist Residence Philippopolis. В тях д-р Арабаджиева съвместно с различни световно известни лидери в Холистичната медицина и личностното развитие ще представят начините, по които хората сами, чрез прости методи и техники, могат да бъдат здрави, щастливи и красиви.

Третата лекция „Пътят към хармонията и щастието” ще бъде в Културен център-музей „Тракарт” на 3 май от 18.30 часа. Тя ще бъде представена съвместно от д-р Галина Арабаджиева и Розалия Тинкова (Prema Sagar).

Коментари