Публикация

В Плевен ще се проведе първата по рода си международна конференция, посветена на иновативното безоперативно лечение с помощта на високоинтензивен фокусиран ултразвук - HIFU

На форума ще присъстват чуждестранни гости и представители на медицинската общност от България и чужбина


На 22 април 2016 г. МБАЛ «Света Марина» - Плевен съвместно с Медицински университет – Плевен ще бъде организатор и домакин на първата по рода си международна конференция, посветена на иновативното безоперативно лечение с помощта на високоинтензивен фокусиран ултразвук - HIFU (хайфу, от англ. High Intensity Focused Ultrasound)на тема «HIFU терапия: клинична практика и бъдещи перспективи», която ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен. Официалният език на форума е английски, като доклади ще изнесат експерти от Испния, Германия, Китай, Румъния и България със значителен опит в областта на ултразвуковата аблация. 

Ще присъстват чуждестранни гости и представители на медицинската общност от България и чужбина. Целта е екипът на Хайфу-център при МБАЛ «Света Марина» - Плевен, единственен специализиран клиничен център за сега в Източна Европа,заедно с колеги от Медицински университет-Плевен и партниращи HIFU-клиники в чужбина, да представят възможностите на този неинвазивен метод за термична аблация при лечението на пациенти с миома на матката, фиброаденом на гърдата, предракови заболявания на външните полови органи на жената, при злокачествени заболявания на панкреаса, бъбреци, черен дроб, при лечение на рак на простатата, алергичен ринит и др. диагнози. 

Методът е изключително популярен в Европа, САЩ и Азия и е първи избор на пациентите на редица водещи болници по света, предлагащи терапията, заради неоспоримите си предимства: неинвазивен метод-без разрези и не оставя белези, не изисква пълна анестезия-пациентът е само седиран (леко успокоен), най-нисък процент на усложнения по сравнение с другите минималноинвазивни и инвазивни методики , не се изисква болничен престой при повечето индикации, изключително бързо възстановяване-в рамките на 2-3 дни пациентите се завръщат към нормален ритъм на живот.

За присъствие на конференцията не се изисква такса-участие, но местата са ограничени, поради големия интерес към форума. Каним всички колеги, проявяващи интерес за участие и имащи допълнителни въпроси относно събитието да се свържат с нас на email: hifuconference@svmarina.com най-късно до 19 април.

Коментари