Публикация

​Пикантни пресни картофи на фурна с пармезан

Рецепта на Мариета Асенова за Кулинарния конкурс Пролетните ястия на Комфортекс


Пикантни пресни картофи на фурна с пармезан

Продукти:
1 кг пресни картофи
1 супена лъжица лют червен пипер
пресен чесън 2 стръка
зехтин
сол
300гр. пармезан
1 връзка копър
Приготвяне:
Рецептата е много лесна и много полезна, защото е без пържене. Картофите се измиват добре, без да се обелват и нарязват, предполага се, че са малки, ако са по-големи може да се нарежат на две или на четири. В Йенски съд се подреждат, осоляват, поръсват с червения пипер и поливат със зехтина. Между тях се нарежда предварително нарязания чесън.Може, ако искате, да объркате всичко това с ръце, така че картофите добре да се овкусят. Запичат се в загрята на 200-220 гр. фурна на вентилатор до получаване на коричка. След това се поръсват с пармезан и фурната се изключва. Изваждат се и се поръсват с копър. Може да се сервират с майонезен или млечен сос по вкусови предпочитания. Подходящи са както за гарнитура, така за основно хапване.

Ако тази рецепта ви харесва, гласувайте за нея с бутона ХАРЕСВАМ!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни наградиТУК!

Коментари