Публикация

Ефективно лечение на камъни в бъбреците (ВИДЕО)

Реналит е единствен по рода си, който има съвсем различен механизъм на действие от други препарати. Той действа по два механизма - върху камъка и върху предпазване от камък.

 

Защо и как се образуват бъбречните камъни и кои хора са най-застрашени от появата им? Какви са предупредителните сигнали, по които да разберем, че имаме едри песъчинки в бъбреците, пикочния мехур или уретрата, и защо болката от тях се появява внезапно и почти винаги е жестока и нетърпима? Можем ли да се предпазим от появата им и какво е лечението?

Отговори на тези въпроси дава един от най-авторитетните специалисти в България по камъни в бъбреците проф. Мария Иванова, която е дългогодишен преподавател по медицинска и клинична химия.       

  Една от основните причини за образуване на камъни в бъбреците е недостатъчният прием на вода.

Количеството й трябва да позволи на урината да се разрежда и изхвърля. Когато водата е малко, урината се сгъстява и става преситен разтвор. От гледище на химията се образува утайка, която впоследствие формира ядрото или формира камъка.   

Когато на човек се случи бъбречна криза, се правят ехографски, рентгенови, кръвни изследвания

и те вече формират диагнозата. Ако камъкът е тръгнал по канала и създава проблеми, се прави дабълджей разширение, за да излезе камъкът от канала. Ако е горе в бъбрека и размерите му са пет-шест милиметра, обикновено се прави литотрипсия. 

Една малка част обаче могат да останат и да се превърнат в зародиши на нови камъчета. И затова винаги литотрипсията трябва да се предшества и да се следва от медикаментозно лечение.

Реналит може да се взема от всеки пациент без рецепта, защото е хранителна добавка.

Той е единствен по рода си, който има съвсем различен механизъм на действие от други препарати. Реналит действа по два механизма - върху камъка и върху предпазване от камък. Първо, намалява напрежението от съприкосновението на камъка и урината. Вследствие се образува излишък от енергия, а урината го наслагва със солите. При бъбречно болните, които имат камъни, това напрежение обикновено е по-високо от нормата.

Едновременно с това Реналит има и едно друго предимство - той не променя киселинността на урината. Обикновено всички известни досега медикаменти в тази област действат, като или подкиселяват урината, или я алкализират. Този медикамент прави с пикочната киселина водноразтворим комплекс, който е доказан от съвременната химия. И той измъква само пикочната киселина, която е лепилото между кристалите. Така се нарушава и разрушава строежът на камъка.

Така с Реналит, ако има камък, който е някъде до един сантиметър, достатъчно е два - два месеца и половина, за да може да се стигне до ефекта, който довежда до неговото разпадане до ядрото, което само по себе си напуска каналите.

 

Повече за ефективното лечение на камъните в бъбреците четете ТУК

 

Коментари