Публикация

Приемът на Витамин D по време на бременност намалява риска от алергии

Приемът на Витамин D по време на бременност намалява риска от алергии

Ново изследване показва, че приемът на витамин D намалява риска от развитие на сенна хрема с 20%


Витамин D регулира имунната система, която играе важна роля в развитието на астма и алергии.

Според ново изследване, приемът на витамин D през бременността може да намали риска от развитие на алергии при детето.В изследването са участвали 1248 майки.

Изследователите са наблюдавани жените от първия триместър на бременността, като проучването е продължило, докато децата навършили седем години.

Установено е, че приемът на витамин D, съответстващ на 236,5 милилитра мляко корелира с намален риск от сенна хрема с 20%.

Някои храни като: рибата, яйцата, млечните продукти, гъбите и зърнените храни съдържат витамин D, но не покриват напълно препоръчителните дневни нужди.

Изследването трябва да се приложи в препоръките за хранене и прием на хранителни добавки на бременни жени.

Коментари