Публикация

Протегни ръка! Добави Живот!

Днес, 17 април, НДК ще засвети в лилаво в подкрепа на битката с болестта на 65-те рози.


Муковисцидозата или болестта на 65-те рози е генетично, прогресивно заболяване, което се диагностицира в ранна детска възраст и засяга предимно белите дробове и стомашно-чревната система. Заболяването изисква строг режим на ежедневна поддържаща терапия, която може да подсигури средно до 50 години преживяемост при добри грижи и достъп до добро здравеопазване.

В световен мащаб пациентите с муковисцидоза се борят за генетично лечение и доживяват до преклонна възраст. Отчита се тенденция за непрекъснато покачване на преживяемостта в тези страни, а в България позволяваме деца да приключат живота си преди да са го започнали. Днес у нас средната продължителност на живот на децата с муковисцидоза е 13 години!

Днес, 17.04.2016 г. НДК ще засвети в лилаво в подкрепа на битката срещу болестта, а от 19.30 часа в Royal Piano Club, НДК ще се състои представяне на песента „Протегни ръка“, посветена на битката с болестта на 65 рози - муковисцидозата. Събитието поставя старт на кампания за подпомагане на деца, болни от муковисцидоза, да получат адекватното лечение, отговарящо на световните стандарти и да имат възможността да пораснат и сбъднат мечтите си! Нека протегнем ръка и дадем отзвук на инициативата като се съберем пред НДК!

Кой подкрепя инициативата и повече иформация за събитието днес можете да наперите тук.

 

Коментари