Публикация

Седмицата на медицинското образование се организира за четвърти път в МУ-Пловдив

Асоциацията на студентите медици ще организира за четвърти път в Медицински университет – Пловдив седмица на медицинското образование. Събитието ще се проведе от 18-ти до 22-ри април.


Програмата предвижда  лекции на различни теми: трансплантация на костен мозък, болка при новороденото, ранно съзряване и пубертет, проблеми с безплодието, лечение на хронична малигнена болка, аутизъм. 

Организаторите са предвидили и специални семинари, на които участниците ще се упражнят в правенето на хирургичен шев, ще се научат как се прави научен проект и защо презентационните умения в медицината са наистина важни. 

Всеки желаещ може да демонстрира собствените си научни интереси по време на събитието и да участва в постерна сесия. 

“Седмица на медицинското образование” е мащабна кампания, която се организира от Европейската асоциация на студентите по медицина (EMSA) и се провежда всяка година в редица европейски държавите. Идеята на проекта е чрез лекции, семинари, конференции, уъркшопове и постерни сесии да обогати и развие знанията на студентите – бъдещи лекари, относно въпроси, незастъпени обстойно в учебната програма. 

Също така се цели студентите медици да се изявят със свои собствени реферати и разработки на теми, които вълнуват, не само тях, но и съвременното общество. 

Кампанията е насочена към студенти по медицина от първи до шести курс на обучение и всяка година постига голям успех, като все по-осезаем става интересът на младите лекари към нея.

Коментари