Публикация

Родни звезди подадоха ръка на деца с муковисцидоза

На 17 април, в приятната атмосфера на домакините от Royal piano club в НДК бе представянето на авторската песен “Протегни ръка”, посветена на битката с болестта на 65-те рози Събитието се проведе с подкрепата на Столична община.


Любими български певци, актьори и водещи обединиха усилията си в подкрепа на деца с муковисцидоза на специално събитие в Royal piano club в НДК. Проектът е реализиран от Асоциация “Муковисцидоза” с безвъзмездната подкрепа на композитора и продуцент Светлин Къслев, прекрасната Весела Бонева и трио „Хипнотик“. Видеото е със специалното участие на прима балерината на Националната опера и балет – Марта Петкова. Участват и децата от вокална детска формация „Мики Маус“. В главната роля е петгодишната Рая – болна от муковисцидоза. 

На събитието бе представен и късометражен филм за живота с муковисцидоза и бъдещето на децата и младите хора, носещи 65 рози в себе си. В него участват деца и младежи, болни от муковисцидоза, техните родители, д-р Гергана Петкова – педиатър, специалист по муковисцидоза и председателят на асоциацията – г-н Антон Алексиев. Филмът е със специалното участие и безвъзмездна подкрепа на едни от най-обичаните български спортисти, артисти, певци, радио и телевизионни водещи: Тереза Маринова, Евгени Иванов, Белослава, Веси Бонева, Любо Киров, Гери Турийска, Дичо, Краси Радков, Орлин Павлов, Ненчо Балабанов, Драго Симеонов, Златка Димитрова.

Целта на инициативата е да подпомогне деца, болни от муковисцидоза, да получат адекватното лечение, отговарящо на световните стандарти и да имат възможността да пораснат и сбъднат мечтите си! За повече информация и за да подкрепите и вие каузата, посетете сайта на Асоциация „Муковисцидоза“ – България: www.lifewithcf.org


На представянето на песента и филма, посветени на каузата, актьорът и телевизионен водещ Ненчо Балабанов, отпразнува своя рожден ден. Той си пожела вместо подаръци, средствата, които са определени за това, да бъдат дарени на място по време на промоцията в подкрепа на каузата. 

ЗА БОЛЕСТТА НА 65-ТЕ РОЗИ: Днес в световен мащаб пациентите се борят за генетично лечение и доживяват до преклонна възраст. Отчита се тенденция за непрекъснато покачване на преживяемостта в тези страни, а в България позволяваме деца да приключат живота си преди да са го започнали! Днес у нас средната продължителност на живот на децата с муковисцидоза е 13 години.

Вижте и авторската песен "Протегни ръка" в изпълнение на Веси Бонева

Коментари

Успех!

С пожелание дацата да намерят търсената подкрепа!