Публикация

Дясно сърце беше темата на Дните на ехокардиографията

В програмата бяха включени лекции и клинични случаи, представени от български и европейски лектори. Най-новите методи за диагностика на вродените пороци, оценка на десностранна сърдечна недостатъчност и пулмонална хипертония бяха само част от темите на конференцията


За втори пореден път, от 15 до 16 април, се проведоха Дни на ехокардиографията – София 2016, а основната тема тази година бе Дясно сърце. Тази година събитието бе съвместно с Фондацията по неинвазивна диганостика в кардиологита. Последната сесия бе с участието на млади специалисти от цялата страна. Темата за Дясно сърце е една огромна тема, обхващаща не само дясната камера и дясното предсърдие, но и прилежащите към тях клапи и съдове. 

Повече за форума и новите технологии в неинвазивната диагностика прочете от материала доц. Красимира Христова, специалист кардиолог и експерт по ехокардиография в НКБ и консултант по кардиология в МБАЛ“ Надежда“:

 http://www.credoweb.bg/dyasno-sartse-e-temata-na-dnite-na-ehokardiografiyata-sofiya-2016-content-84599.html

Абонирайте се за материали от темата Сърдечно-съдов риск или как да се грижим за сърцето като кликнете върху бутона "следвайте".



Коментари