Публикация

Как да надвием досадното главоболие

Болката в главата може да преобърне целия ни ден. Обикновено главоболието ни връхлита неочаквано и се изразява в общо понижаване на жизнения тонус.


Дължи се на нарушено кръвоснабдяване или възпалителен процес, протичащ в мозъчните кръвоносни съдове. Въпреки, че често пренебрегваме тези симптоми е добре да им обърнем по-голямо внимание. Вероятно те са сигнал на организма ни за по-сериозен здравословен проблем.

Причините за главоболие са различни. Как да облекчим състоянието си, ако внезапно ни заболи главата? По възможност стойте далеч от компютъра поне около час, докато неприятните симптоми отшумят. Направете си масаж в областта на слепоочието. Това помага много и дава незабавен ефект.

Не забравяйте да изпиете чаша вода. Симптомите ще отшумят след засилване на кръвообращението. Постойте с високо вдигнати крака за няколко минути. Това подобрява кръвообръщението и води до усилване притока на кислород към мозъка.

Често главоболието е съпроводено с болка във врата. Това е сигнал за проблеми с прешлените. Ако болката в главата не отшумява и е съпроводена с други симптоми като втрисане хрема или гадене, потърсете незабавно помощ от специалист.

Обичайното лечение на главоболие се осъществява с обезболяващи медикаменти, тип аналгетик. Те са нестероидни и предизвикват свиване на разширените кръвоносни съдове. При повечето пациенти лекарствените продукти, съдържащи кофеин, дават незабавен ефект заради тонизиращото действие на тази съставка.


Коментари