Публикация

Магнезият и умората

Минералът, който е от изключителна важност за човешкия организъм


В помощ срещу пролетната умора идва магнезият – един много важен за организма ни минерал. На него разчитат повече от 300 жизненоважни ензимни реакции в клетката. Известно е, че отношението магнезий-калций е като отношението богат-беден. Здравата клетка е богата на магнезий и бедна на калций.

Магнезият е минералът, свързан със забавянето на процесите на стареене. Не са малко и другите му достойнства - участие в производството и складирането на енергия, поддържането на стабилен сърдечен ритъм, нормализирането на кръвното налягане, намаляването на нивото на холестерола и мазнините.

Магнезият потиска освобождаването на стресовите хормони, <a href="http://www.credoweb.bg/ambinor-energy-ambinor-enerdzhi-med-20648.html?act_tab=about" style="color: blue; text-decoration: underline;">подпомага дейността на мозъка</a>, усилва имунната система и повишава либидото. Важно е да се знае, че недостигът на магнезий води до непълно усвояване на калция, а неусвоеното количество се отлага в бъбреците, ставите, главния мозък и т.н.

Магнезият участва в повечето жизнени процеси, дефицитът му може да се отрази на функцията на всяка система на организма. В комбинация с витамин В6, който подпомага функцията на централната и на периферната нервна система, се съхранява магнезия в органите и се оптимизира участието му в синтеза на серотонин и допамин. Добре известно е, че тези два медиатора са ключът към доброто настроение и повишения емоционален тонус .


Коментари