Публикация

В Медицински университет –Плевен

За първи път демонстрират на живо маса за виртуални дисекции


На 21 април, четвъртък, от 14.30 ч в зала «Амброаз Паре» на Телекомуникационния център ще се състои първата демонстрация на живо на работата на високотехнологичната медицинска маса завиртуални дисекции от проф. Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен и доц. Добромир Димитров, ръководител на Хайфу Център «Света Марина» – Плевен. Това ще се случи в навечерието на първата по рода си международна Хайфу конференция на тема «Хайфу терапия: клинична практика и бъдещи перспективи» пред специалните гост-лектори от Република Китай проф. Зечуан Мей и д-р Джоу Кун, както и пред преподаватели и студенти на висшето училище. 

Виртуалната медицинска маса е високотехнологичен образователен портал, който МУ-Плевен ще въведе в обучението не само на студенти, а и ще използва за дисекции, за предоперативна подготовка и за планиране на операции. Образователният портал е облачно решение, даващо достъп на преподавателите, студентите и лекарите до различни, уникални и реални клинични случаи от целия свят. Всеки може да отвори своя клиничен случай, от която и да е маса, лаптоп или мобилно устройство, което прави образователния портал цялостно решение за обучение, както в медицински университет или университетска болница, така и за дистанционно обучение. Масата позволява на всяко едно медицинско лице лесно да изследва, проучва и диагностицира пациент, използвайки изключително детайлни 3D изображения, генерирани автоматично на базата нареални анатомични и медицински случаи от световната практика.

Медицинската маса за виртуална дисекция придава изключителна висока стойност, развивайки критично мислене както на лекарите, така и на студентите, давайки им възможност да изведат здравеопазването и грижата за пациента на едно по-високо ниво. Към днешна дата „масата“ има инсталации в повече от двайсет и пет държави, сред които Великобритания, Германия, Швеция, Австрия, Мексико, Китай, САЩ, Русия и други.

За демонстрацията в аудиторията на Телекомуникационния център ще бъдат поканени преподаватели и асистенти от катедрите, които ще изпалзват възможностите на виртуалната маса за обучение – анатомия, патологоанатомия, пропедевтика на хирургическите болести, образна диагностика, УНГ болести, акушерство и гинекология и ортопедия.


" }-->

Коментари