Публикация

Български изпълнители се включват в рекорда за Гинес във Варна на 23 април

На 23 април в 12 часа на Южния плаж във Варна



На 23 април в 12 часа на Южния плаж във Варна рамо до рамо ще застанат любими на младите хора български певци и музиканти, за да забавляват присъстващите с хитовете си при поставянето на рекорда за Гинес за най-голяма ДНК верига, организиран от Медицински университет - Варна. На специално изградената сцена ще звучат емблематични хип-хоп хитове, бийтбокс парчета и премиерни музикални изпълнения. Музикантите от една от най-обичаните хип-хоп групи у нас – Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова и DJ Happy, ще подгряват участниците в съботния ден край морето и ще бъдат част от сцената и от ДНК веригата.

Малин Миланов - Монти, Мартина Иванова и Даниел Димитров – Ice, по-известни като Ice Cream, ще запишат и видео към новото си парче "Танцува ми се" именно по време на провеждането на рекорда и както винаги ще бъдат част от тълпата и еуфорията на събитието. Ice Cream имат множество номинации и награди: най-добра група за 2000 г. (Музикални награди), най-добра група за 2014 (359 awards), най-добър видеоклип (за песента "Захир" - 2014 г.) и др. Групата има 3 издадени албума: "Борбата" (2002), "Want some Ice Cream" (2012) и "Животът е един" (2015).

Искрен Тончев, по-популярен като Искрата, е републикански шампион по бийтбокс за 2011, композитор за популярни изпълнители като Жана Бергендорф, Мойсей, Павел и Венци Венц, братята Иво и Пламен. По-известен става пред широката публика с настоящото си участие в „България търси талант", в което разбива стереотипите с иновативното си изкуство, стигайки до финала. Варненските меломани тепърва предстои да станат свидетели на това, какво означава да се запали искрата на рекорд за Гинес!

Траян Костов е познат на публиката като един от по-алтернативните изпълнители от предишния сезон на X-Factor. Благодарение на таланта си е печелил два пъти Grand Prix награди в международни концерти, което му докарва признанието и пред българското посолство в Чехия. На 23 април ще представи своите две нови песни първо пред участниците в най-голямата ДНК верига в морската столица.

Христина Христова, по-позната като част от триото Sweet 16 заедно с Гери-Никол и Мишел, обича да се раздава на макс на сцената и да дава всичко от себе си за публиката. Емблематична със своя специфичен тембър, тя успява да спечели симпатиите на малки и големи, което и носи първи места на участия в България, Румъния и Чехия. Водещ на шоупрограмата ще бъде един от любимите варненски хип-хоп диджеи - DJ Happy, който ще се погрижи за нестихващите емоции, докато участниците се подреждат във веригата.

Събитието се организира с любезната подкрепа на Община Варна, НПСС и концесионера на Централен плаж - Варна, „Лазурен бряг 91" ООД, в подкрепа на Европейска младежка столица – Варна 2017 г.

Коментари