Публикация

Шефът на фонда за лечение на деца Павел Александров арестуван, проф. Пилософ поема поста

В кабинета на Александров са открити пликове с пари, той вземал подкупи от родителите на болни деца


Министър Петър Москов подписа заповед за назначение на поста Директор на Център „Фонд за лечение на деца“ проф. Владимир Пилософ. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Проф. Пилософ, който е бил национален консултант, директор на Националната кардиологична болница и в момента е председател на Българската педиатрична асоциация е приел новия пост на среща с премиера Бойко Борисов и министър Москов. В разговора професорът е декларирал, че ще вземе всички мерки за ефективно и спокойно продължаване на изключително важната дейност на фонда, уточняват от МЗ. Във връзка с необходимостта да се вземат спешни решения за нуждаещи се от лечение деца, проф. Пилософ свиква заседание на Обществения съвет още в петък. По-рано днес министър Москов освободи от длъжност директора на Център „Фонд за лечение на деца“ Павел Александров.

Стана ясно, че днес по-рано Павел Александров и още 8 длъжностни лица са били арестуване. Информацията е на в. "24 часа". Причините: Средства от Фонда за лечение на деца в чужбина са били отклонявани към лични сметки. От прокуратурата твърдят, че самият Александров вземал подкупи от родители на болни деца, които са му носени на ръка. При акцията в неговия кабинет били открити пликове с пари. 

Александров злоупотребявал и с настаняването на болните деца и семействата им при лечение във Франция. Той ги насочвал към свои апартаменти и по този начин прибирал сумите, които държавата плаща за настаняване на болните деца. Злоупотребите са били документирани от ГДБОП и спецпрокурорите със специални разузнавателни средства, имало и свидетели, които са помогнали на разследването.  Разследването е за организирана престъпна група за корупционни престъпления. В момента продължават обиските и изземванията.

" }-->

Коментари