Публикация

УМБАЛ „Александровска” ще домакинства уъркшоп по лапароскопска урология с международно участие

Курсът е организиран съвместно с Българското урологично дружество и Медицински университет – София


В периода 21-22.04.2016г., УМБАЛ „Александровска” ще бъде домакин на практически уъркшоп по лапароскопска урология „Лапароскопска цистектомия с интракорпорална уринна деривация“, с участието на водещ в областта чешки специалист д-р Мирослав Щурса (Miroslav Štursa). Курсът е организиран съвместно с Българското урологично дружество и Медицински университет – София с идеята да стартира програма за въвеждане на лапароскопската цистектомия в рутинната практика на българските специалисти.

Д-р Мирослав Щурса е началник на Департамента по урология в болница Nemocnice, Novy Jicin, Чехия. Член е на Чешкото урологично дружество, на Европейската и на Американската урологични асоциации. Има дългогодишен опит в прилагането на съвременните методи на миниинвазивната хирургия.

Д-р Щурса със воя екип ще демонстрира на живо пред специалисти от цялата страна иновативни лапароскопски техники за лечение на тумори на пикочния мехур, чрез радикалното му премахване. За дискусии в реално време, към аудитория „Проф. Янко Добрев” е осигурена пряка аудио-визуална връзка с операционния екип.

Програма

21.04.2016, 8.00 ч.

Представяне на случая, аудитория „Проф. Янко Добрев”, ІІ-ра хирургия на УМБАЛ „Александровска”

8.30 ч. Начало на оперативната интервенция

 Надяваме се на вашия интерес и ви очакваме!

Коментари