Публикация

Бюджет 2010 – акцент в новия брой на сп. БМП


Бюджет 2010 е основна тема в декемврийския брой на списание „Българска медицинска практика”.

Ще се справи ли системата през следващата година след като парите за здраве бяха намалени? На този въпрос отговарят министърът д-р Божидар Нанев, синдикалисти, лекари. Те споделят и мнението си относно най-застрашените сфери в сектора, както и предложения откъде биха могли да се икономисат средства.

Д-р Симеон Монов, ревматолог в МУ-София, предупреждава, че стресът може да отключи ревматоидния артрит. Той спира вниманието си и на ролята на общопрактикуващите лекари в профилактиката на заболяването.

А акад. Ангел Гълъбов, директор на института по микробиология при БАН, смята, че личните лекари са водещи в борбата със сезонния грип.

Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, подробно разисква проблемите, които може да се появят с лекарственото снабдяване през следващата година.

Като мираж за родното здравеопазване звучи материалът за новия бизнес модел, предлаган в немската клиника KU-64. Може би така действително ще изглежда зъболечението в бъдеще.

Румен Леонидов ще зарадва почитателите на доброто слово с една дисекция на родното „живуркане”.

Коментари