Публикация

Кръводарителска кампания " Дарете кръв. Спасете живот сега"

На Цветница, неделя, 24 април 2016 г.



За насърчаване на доброволното кръводаряване на големия християнски празник Вход Господен в Иерусалим - Цветница,  Националният център по трансфузионна хематология и Български Червен кръст организират традиционната кампания за кръводаряване под надслов „Дарете кръв. Спасете живот сега.” Кампанията е с безрезервната благословия на Негово Светейшество Патриарх Неофит.

СОФИЯ

За първи път тази година временен пункт за кръводаряване ще бъде разположен от 9.00 до 13.00 часа в храм паметник „Св. Александър Невски” – в югозападната част на катедралата в свещеническата канцелария.

По същото време екипи на НЦТХ ще има и в близост до православните храмове:

  •  „Св. Неделя” – в аулата на Богословския факултет на площад „Св. Неделя” № 19
  • „Св. Седмочисленици” - в сградата на 6-то ОУ „Граф Игнатиев” на ул. „6 септември” №16В
  • „Покров Богородичен”- в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”

Медицински екип ще бъде на разположение на желаещите да дарят кръв и в сградата на НЦТХ, гр. София, ул. „Братя Миладинови” 112 от 9.00 до 15.30 часа.

В навечерието на празника организаторите отправят призив към всички здрави хора да направят добро, да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи в борбата за живота и здравето на тежко болни пациенти.

На  22, 23 и 24 април, в специално обособен пункт край храм-паметник „Св. Александър Невски”, доброволци на БЧК ще раздават информационни материали и ще разясняват изискванията, при които човек може да стане кръводарител.


ПЛЕВЕН

Районният център по трансфузионна хематология и БЧК в Плевен също организират кръводарителска акция на християнския празник ЦветницаВсеки желаещкойто се чувства здрав и е на възраст между 18 65 годиниможе да дари кръв на 24 април /неделяот 09:00 до 16:00 вРЦТХ Плевен (бул. "Русе№36).

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

На Цветница в хpaмa “Свeти Никoлa” във Вeликo Tъpнoвo ще се проведе традиционната aкция зa кpъвoдapявaнe.  Акцията ще започне в 9.00 часа и ще продължи до 14.00 часа.












 


Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Велико Търново Плевен София Цветница кръводаряване пунктове за кръводаряване даряване на кръв дари кръв

Коментари

Милен  Цветанов
22 апр 2016 16:04

Моля Ви винаги да се напомня, че по закон / Кодекс на труда / при даряване на кръв всеки има право да ползва два дни почивка / в деня на кръводаряването и следващия/. Ако дарението е направено в събота, неделя, друг почивен или празничен ден отново два делнични дни се ползва отпуск, който не е част от платения или неплатен, а отпуск за кръводаряване!