Публикация

Слушайте гласът на тялото

Пазите диета, лишавате се от т.нар. калорични храни, ограничавате се в консумацията на сладко... Край!


Послушайте гласът на тялото! Тялото ви знае от какво има нужда. Желанието, което се поражда у вас, когато нещо ви се прияде, означава, че организмът ви има нужда от определен елемент.

За да може все пак да не натоварвате системите си с излишни консерванти, подсладители, стабилизатори и др. подобни, можете да замените някой от храните или просто редовно да си ги похапвате.

Желание за шоколад – организмът се нуждае от магнезий, който иначе може да се намери в зърнените храни, орехите и лешниците, семената /ленено семе, сусамово семе, сусамов тахан, тиквено семе, слънчогледово семе/ и какаото. Магнезият е един от най-важните минерали за поддържане на здравето и нормалното състояние на организма.
Ако изпитвате нужда да ядете хляб, организмът се нуждае от азот. Азот се съдържа в рибата и морските дарове, месото, орехите. Той е необходим за съществуването и влиза в състава на белтъците, аминокиселините, нуклеиновите киселини, хемоглобина и др.

Когато ви се яде нещо сладичко, това означава, че тялото има нужда от въглерод. Въглерод може да се намери в пресните плодове.

Желанието за мазничко издава необходимостта от калций, който се съдържа в броколите, грахта и истинските млечни продукти.

Когато тялото има нужда от желязо, то трябва да си похапнете в големи количества червено месо, череши и зелени листни зеленчуци.

Ако изпитвате нужда от кафе или черен чай, това е сигнал за недостиг на сяра. Тя се съдържа в зелето, хряна, карфиола и броколите.

Хапва ви се нещо солено – това означава, че ви липсват хлориди, които се съдържат в козето мляко, рибата и нерафинираната морска сол.

Липсата на апетит, говори за недостиг на витамин В1, който лесно може да се набави чрез консумация на орехи, семена, черен дроб и банани.

Най-важното условие, което трябва да спазвате при храненето е, яжте повече натурални продукти – зеленчуци, плодове, месо, мляко, за да поддържате стройна и елегантна фигура!

Коментари

Нина Статкова
18 сеп 2019 14:45

Непрофесионално отношение към медицината! Подиграват се с хората, а и парите им взимат за нищо - това е частен център Лора!