Публикация

Не позволявайте физическата умора да вземе надмощие

Кой е ефективният начин да бъде преодоляна физическата умора при спорт и физическо натоварване?


Сериозни научни разработки сочат, че за възстановяването след тежко физическо и спортно натоварване категоричен положителен ефект имат две жизненонеобходими за организма аминокиселини - аргинин и аспартат. Те се прилагат както при физическа, така и при ппсихическа умора и са сред най-често употребяваните от спортуващите хранителни добавки. Като особено съществена роля играят не само за професионалните спортисти, а най-вече за онези хора, които практикуват спорт любителски и често с променлива редовност.


 Всеки знае, че ако дълго време е водил застоял начин на живот, не е извършвал физически дейности, не е спортувал, когато започне да се движи по-активно или да спортува, се появява т.нар. мускулна треска. Мускулната треска  е резултат от натрупването на млечна киселина в мускулите.

Препаратът Амбинор Енерджи съдържа важните аминокиселини(аргинин и аспартат) , които имат предпазно спрямо млечната киселина действие. При физическо натоварванесе енергийният резерв в организма се повишана, ефикасно се разпределя и поддържа постоянна концентрация на глюкоза в кръвта. Препаратът, от една страна, съпътства процеса на усвояване на други енергийни вещества, които по принцип стоят като резерв на организма ( това са свободните мастни киселини), подпомагайки оксидацията и ефективното им енергийно усвояване.


 И от друга страна притежава свойство, което е важно за спортуващите с цел по-бързо натрупване на мускулна маса, а именно - анаболен ефект. Освен това много важен е приносът за преодоляване на умората в резултат на спортни натоварвания. Всеки знае, че, особено ако дълго не е спортувал, при активно движение се появява т.нар. мускулна треска, която е резултат от натрупването на млечна киселина в мускулите. Именно там действат съдържащите се в Амбинор аминокиселини със своето предпазно спрямо млечната киселина действие.

Други продукти от обмяната на веществата при спорт са амоняк и пикочна киселина и този препарат подпомага неутрализирането им, предотвратява токсичния им ефект върху мускулите, сърцето, черния дроб и т.н. 

Синергията на аргинин, аспартат, магнезий и витамин B6 води до повишаване на работоспособността, на физическата и психическата издръжливост, на способността за концентрация, като същевременно има мощна детоксикиращата роля, без да се наблюдават никакви странични ефекти.

Коментари