Публикация

Проф. Кипрос Николаидес ще бъде гост на I конгрес по майчино-фетална медицина

Форумът се организира от Асоциацията по майчино-фетална медицина и ще се проведе на 13-15 май в хотел Риу Правец.


Пионерът и световноизвестен специалист по фетална проф. Кипрос Николаидес ще участва на място със своя лекция в научната програма на Първия конгрес по майчино-фетална медицина. Форумът се организира от Асоциацията по майчино-фетална медицина и ще се проведе на 13-15 май в хотел Риу Правец.



Проф. Николаидес е ръководител на Центъра по фетална медицина към King’s College Hospital в Лондон –  първия по рода си специализиран център във Великобритания и най-големия такъв в света. Той е един от основоположниците на феталната медицина в световен мащаб. Пионер, приложил за пръв път редица иновации както във високоспециализираните ултразвукови изследвания на плода по време на бременността, така и в приложението на революционни вътреутробни фетални операции. Школата на проф. Кипрос Николаидес е подготвила и сертифицирала специалисти по фетална медицина, работещи във водещи лечебни заведения в Европа, САЩ и Азия. Учениците на проф. Николаидес в България са сред основателите на българската Асоциация по майчино-фетална медицина.

Проф. Кипрос Николаидес ще участва в програмата на третия ден на симпозиума. Повече за информация за научния форум можете да получите от сайта на Асоциацията по майчино-фетална медицина – www.mfmbg.org

Коментари