Публикация

Проектът „Video kills radio” с българско участие

Срещнахме преливащи от енергия млади хора, които всеки ден ти подаряват усмивки и позитивни чувства. Споделяш всеки един незабравим миг с хора, с които си се запознал преди броени дни и които се вмъкват незабелязано в сърцето ти и остават там завинаги.


Даяна Найденова, ученичка, 17 год., от София: Проектът в Румъния беше моят първи проект, в началото бях много скептично настроена и не знаех какво да очаквам, но в момента, в който потеглихме, всичко се промени. Никога не съм очаквала,че ще си допадна толкова много с хора които срещам за първи път.

Самият проект беше наистина интересен, workshop-ите и задачите - много полезни. Най-много ми хареса това, че всеки участник беше приятелски настроен към останалите. Вечер, когато видиш някой да седи сам в някое кътче на хостела, можеш да се присъединиш към него без никакъв проблем. С участниците от другите държави си споделяхме така, все едно ги познаваме от цяла вечност. Бих препоръчала на всички младежи да отидат на Еразмус+ проект, защото това ще е едно от най-вълнуващите преживявания в живота им. Организаторите бяха изключително готини хора, мястото беше много красиво, храната беше вкусна. Бих отишла отново на проект, без да се замислям. 


Цветелина Ахчийска, студентка, 23 год., от София: Проектът в Румъния оправда и надмина очакванията ми многократно. Организацията на проекта беше перфектна. Не мога да не изразя огромна благодарност към организаторите на проекта. Те се погрижиха всички участниците да имат навременна информация още преди отпътуването. Посрещането в Румъния беше много топло, хостелът беше комфортен и уютен, храната беше в съобразена с различните предпочитания и здравословни проблеми на участниците. Получих безценен житейски опит, който вярвам, ще ми бъде полезен и в професионалното ми развитие. В програмата бяха заложени много игри и активности, които учеха на креативност, работа в екип, доверие и толерантност.


В проекта участваха участници от 8 европейски държави. Всички те бяха хора с идеи и желание да ги споделят, изпълнени с позитивни чувства и преливащи от енергия млади хора, които всеки ден ти подаряват усмивка още със ставането сутрин. Споделяш всеки един незабравим миг с хора, с които си се запознал преди дни и които за толкова кратък период се вмъкват незабелязано в сърцето ти и остават там. Бързо намерихте подходи за комуникация.


Не се усещаше езиковата бариера, въпреки че се говореха поне 9 различни езика. Чух фразата „Цвети, вече си част от нашето семейство“ и така се чувствах като вкъщи. Проектът ме обогати, промени ме към едно по-добро „аз“. Научи ме на повече толерантност и разбиране. Позволи ми да погледна света през една различна гледна точка. Препоръчвам проектите Еразмус+ на всички други млади хора, защото те ти дават възможност да се докоснеш до цяла палитра от разноцветни хора, а всеки човек, които те среща по пътя, от първия до последния миг на пътуването, е един нов свят от традиции, култура и емоции.

Адриана Владкова, ученичка, 18 год., от София: Проектите по Еразмус+ са нещо много хубаво. Още от първия ми проект в Австрия бях много впечатлена и още тогава си пожелах да отида отново на проект. Проектът в Румъния беше доста интересен и ползотворен. Хората бяха доста артистични, отворени към нови запознанства. Още от първия ден си намерихме приятели. Срещнахме млади хора, мотивирани да научат нещо ново и това ни даде възможност да опознаем хората от други държави и култури, да усъвършенстваме комуникацията си, да говорим още по-свободно на английски. Силно препоръчвам на млади хора като мен да следят информацията и обявите за проектите Еразмус+ и да участват в такива проекти, защото те носят само позитивни емоции, които не можеш да изпиташ нито на екскурзия, нито на почивка, некъде. Ще научат много, ще се забавляват още повече и ще се почувстват най-вече ХОРА! 

Коментари